TÁRKÁNY VIA FERRATA

2 nap 5 ferrata

őrületes ferratázás, 

őrületes ferratázókkal

Észak-magyarországon

2023. június 10-11.

Kérdés esetén keress bennünket a megadott elérhetőségek egyikén:

2 NAP 5 FERRATA

Őrületes ferrátázás őrületes ferrátázókkal
Észak-Magyarországon

2 nap, 5 helyszín, rengeteg pálya

Időpont: 2023.06.10-11. szombat-vasárnap

Helyszín: Demjén – Felsőtárkány – Hámor – Esztramos – Megyerhegyi tengerszem

Program:
1. nap:
Találkozó szombat reggel a 7:30-8:00 között a Demjéni fal alatt. Ott mászunk egészen 11:00 óráig. Utána átmegyünk Felsőtárkányba. Déltől kettőig ott mozgunk a pályán.
Mikor onnan lejövünk, a Bükkön keresztül átmegyünk Hámorba, és a nemrégiben átadott pályákat teszteljük. Ez eltart vagy 18:00 óráig. Szerencsére már sokáig világos van, így célba vesszük Szögligetet, ahol a szállásunk lesz. Legkésőbb este 19:30-20:00 órára ott leszünk. Egy közös vacsi és utána mindenki nyugovóra tér, hogy másnap reggel kipihenten folytathassuk a túránkat.

2. nap:

Akik vérmesebbek, azok már kora hajnalban felmehetnek az esztramosi falhoz, hogy felkelő nap első sugarai a szikla tetején érjék őket. Akik kicsit jobban szeretnek lustálkodni, azok is 7:30-ra feljönnek, és végig próbálják a kedvükre való pályákat. A reggelinket a fal tövében, költenénk el. 11:00 óra felé kocsiba pattanunk és a hétvégi utunk utolsó célja felé fordítjuk a kormányt, a Megyerhegyi tengerszemhez. Délután 15:00 – 16:00 órára itt is végzünk, és itt fog véget érni a hétvégi program. Innen már mindenki elindul hazafelé, hogy egy jót durmolva otthon, hétfőn a munkahelyén kipihenhesse a hétvégét.

Utazás: Telekocsi rendszerrel. Akinek nincs kocsija, azoknak megoldjuk az utazást. Ők ezt külön jelezzék, hogy kocsit tudjuk szervezni! Nekik a találkozó szombat reggel 7:00 órakor az egri autóbusz pu.-val szemben, a K&H parkolóban lesz. Onnan megyünk Demjénbe velük. A többieknek a találkozó a fentiek szerint.

Étkezés: Opcionális, szombat este vacsora, vasárnap reggeli a Zöldikében 8.000 Ft/fős áron. Bőséges, helyi ízekkel. Többször tesztelve 😉

Útiköltség: A telekocsi rendszer szerint megbeszélés alapján dobja szét minden autó az üzemanyag költségét.

Részvételi díj (Szállás, szervezési díj): 16.000 Ft/fő.

Túravezetők: 
Tietze Nándor: 20/345-2228
Pető János: 30/538-0443

Szervezők: Tárkányferráta; Kárpát Egyesület, Eger; Nándi túrái