TÁRKÁNY VIA FERRATA

GY.I.K.

Ezekkel a kérdésekkel szoktatok a leggyakrabban felkeresni bennünket. Ha itt nem találtad meg a választ a kérdéseidre, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi linken keresztül:

Esőben, zivatartos, viharos időben nem indítunk túrákat, nem kölcsönzünk felszerelést. Ha foglalásod van és a helyszínen vagy, akkor vagy várakozol és később visszajössz, vagy pedig átteszed a foglalást egy másik szabad időpontra.

Ha a ferrata útvonalán kerülsz rossz időbe, a legközelebbi menekülő útvonalon el kell hagynod a pályát.

A honlapon lévő online foglalási rendszerünkön keresztül közvetlenül foglalhatsz időpontot felszerelésre és túravezetésre. Ha ez nem szimpatikus, akkor akár a facebook oldalon keresztül akár telefonon vagy emailben is elérsz bennünket.

A pályát az ÉMI TÜV SÜD Kft. minősítette. Az építés és a felhasznált anyagok az európai szabványoknak felelnek meg. A túravezetőink mindannyian jól képzett szakemberek, a felkészítésüket a 4G training Kft. végezte. A Tárkányferratán használt felszereléseket a francia Petzl. cég gyártotta, mely a világ egyik vezető hegymászó-ipari alpin-kalandark- via ferrata felszerelés gyártó cége.

A felsőtárkányi tónál lévő pavilonsoron a ferrata bejáratától 50 m-re van kölcsönzési lehetőség, melynek nyitvatartási idejéről a honlapról tudsz tájékozódni (kapcsolat).

A ferrata teljesítéséhez nincs szükség semmi speciális képességre. Átlagos kondícióval bárki végig tudja járni. Első alkalommal ajánlott a kölcsönzőben túravezető segítségét kérni.

A pályán való részvételi feltételek között szerepel min. 140 cm-es testmagasság és min. 40 kg-os testsúly. Kérjük a szülői felelősségvállalási nyilatkozatokat. A gyerekeket kiscsoportokban (max. 6 fő) túravezetőkkel és felnőttekkel együtt visszük végig.

Az időjárásnak megfelelő könnyed, kényelmes mozgást biztosító öltözetet javaslunk. Nyári melegben erőteljes izzadásra kell számolni. Zárt sportcipő vagy túracipő ajánlott. Jó, ha hozol kesztyűt, de ha nincs, a kölcsönzőben tudunk adni ingyenesen egyszerű kertész kesztyűt vagy 500 Ft-ért professzionális mászókesztyűt. (Felszerelés kölcsönzés)

Ha túravezetővel mentek végig, akkor maximum 6 fő mehet egy vezetővel.  Ha már gyakorlottak vagytok, akkor nincs a létszám maximálva, de be kell tartani a pályaszabályzatban foglaltakat, mely szerint két ember között minimum 2 rögzítési pont legyen.
(Túravezetés)

Felsőtárkányban, a tárkányi tó közelében, a Szikla forrással szemben indul a kisparkolóból. A közelében található a kölcsönző is. (Helyszín)

A pavilonsor mellett kultúrált mosdó található 10-18 óra közötti nyitvatartással. Két büfé, egy étterem és egy nyilvános ivóvízcsap is található ebben a térségben.

Igen, a vasalt út a falu végén, a Szikla forrással szembeni kis parkolóból indul. Ha ott már nincs hely, a főút mellett is le lehet parkolni.

A kiépített szakaszok hossza 350 m. Az időtartama egyén függő, illetve az sem mindegy, hogy vezetett túra vagy egyéni. Alapvetően nyugodt tempóban 1,5-2 órás programra lehet készülni.

Igen, természetesen le lehet mondani. Maga a foglalási rendszer is engedi ezt, minimum 24 órával a foglalás időpontja előtt. Ha ez már nem fér bele, akkor telefon vagy email segítségével lehet jelezni felénk.

Igen, kiválóan alkalmas. Akár önálló programként, akár egy komplexebb csapatépítő program részeként is igénybe lehet venni. A csapat vendéglátása is megoldható itt helyben, helyi szolgáltatókkal.