TÁRKÁNY VIA FERRATA

SZLOVÉN KALANDOK

BOVEC, Vodenca kemping

2023. július 20-23.

Kérdés esetén keress bennünket a megadott elérhetőségek egyikén:

PROGRAMLEÍRÁS

Járd végig  velünk a Júliai Alpok egyik  legimpozánsabb via ferratáját, a Prisojnikot, raftingozzunk együtt a világ egyik legszebb folyóján, a Socán, ereszkedj le a Susec kanyon izgalmas szurdokán! 4 napos (hiper)aktív hosszú hétvége Szlovéniában!

Időpont: 2023. július 20-23.  csütörtök-vasárnap

Részletek: Indulás csütörtök reggel 4 órakor Egerből 9 személyes mikrobuszokkal a vasútállomás mögötti parkolóból. Beszállási lehetőségek: 5:30 Budapest, csatlakozás az M1 mentén Győrig. Hazaérkezés vasárnap késő este.

Létszám:  Minimum 7 fő, maximum 16 fő.

Szállás: Bovecen a Vodenca kempingben saját sátrakban. Akinek ez nem felel meg, lehet sátrat és faházat bérelni ugyanitt.

Étkezés: önellátó

Program:
1. nap: a kora reggeli egri indulás után megcélozzuk a Bovechez közeli Mangart via ferratát, mely kiváló bemelegítés lesz a Vrsic hágóból induló
Prisojnikra.

https://www.bergsteigen.com/touren/klettersteig/ferrata-slovena-slowenischer-klettersteig-mangart/

A ferrata a lejövettel együtt egy bő 3 órás program. Az erőfeszítéseinkért a 2679 m-es csúcsról látható körpanoráma kárpótol bennünket.
A mászás után elfoglaljuk a szállásunkat és belevetjük magunkat a szlovén gasztronómia élvezeteibe.

2.nap: ez lesz a vizes napunk, ahol előbb végig evezzük a Soca egyik leglátványosabb szakaszát, majd délután jön a Susec kanyoning.

3. nap: itt tesszük fel a koronát az ittlétünkre: egész napos mászás és körtúra csúcsélménnyel a 2547 m magas Prisojnikra.

https://hu.bergfex.com/sommer/gorenjska/touren/klettersteig/7687,prisojnik-fensterweg-okno-b-c/

4. nap: délelőtt fakultatív program, ahol a választék gyalogtúra, egy izgalmas zippline, mely 6 db egyenként kb. 600 m hosszú csúszást tartalmaz, és bringázás a Soca mellett. 

Részvételi díj: 61.000 Ft és 210 €, mely a következőket tartalmazza:
– utazás ( üzemanyag, matricák, parkolás, stb. ) 9 fős mikrobuszokkal
– szállás kempingben saját sátrakban
– a rafting, kanyoning és via ferrata programok költségei (transzferek, felszerelések, túravezetői díjak, stb.)
Az ár nem tartalmazza az étkezéseket, biztosítást, mely kötelező (legyen érvényes raftingra, kanyoningra, ferratara, helikopteres mentésre) és induláskor bemutatandó.

Jelentkezés: regisztrációhoz kötött, legkésőbb 2023. július 1-ig a szabad helyek függvényében. Jelentkezésed 30.000 Ft foglaló befizetésével válik élővé a következő számlaszámra: 10700282-54090857-51100005 Tietze Nándor, közlemény: Soca

Túravezetők: 
Tietze Nándor: 20/345-2228
Pető János: 30/538-0443

Szervezők: Tárkányferráta; Kárpát Egyesület, Eger; Nándi túrái